Papirarbejdet ved at flytte

Betalingsservice
Du skal betale husleje, når du bor i Morbærhaven. Boligselskabet er faktisk ikke forpligtet til at sende dig en huslejeopkrævning – du skal selv kunne regne ud, at du ikke får lov at bo gratis. Dog vil boligselskabet normalt gøre sit yderste for at sende dig huslejeopkrævning. Hvis du ikke betaler din husleje, har boligselskabet ret til – efter en enkelt rykker – at opkræve din lejeaftale med blot tre dages varsel. Gør derfor dog selv en tjeneste og tilmeld din husleje til betalingsservice.
Forsikringer
Det er ærgerligt at få indbrud i sin lejlighed, men endnu mere ærgerligt, hvis man ikke er forsikret. I nogle tilfælde vil du stadig være dækket af dine forældres forsikring. El­lers bør du overveje at tegne egne forsikringer. De fleste forsikringsselskaber har sær­lige ungdomsforsikringer, men ikke alle vil tegne forsikringer til beboere i ungdoms­boliger. Du må forberede dig på at kontakte flere forsikringsselskaber.
Bemærk, at du ikke er dækket af boligselskabets forsikring. Det eneste, det dækker, er ydre skader på bygningerne.
Meld flytning til folkeregisteret
Efter loven skal du melde flytning senest 5 dage efter flytningen. Meldingen skal ske til folkeregisteret i den kommune ,du flytter til, hvilket her er Albertslund Kommune. Du kan melde flytning i borgerservice på Albertslund Bibliotek eller on­line – se på borger.dk under “flytning”.
Postnord får automatisk besked om flytning fra folkeregisteret. Læs mere på: postnord.dk
Undersøg, om du er berettiget til boligsikring
Boligsikring er en kommunal støtte til økonomisk udsatte lejere. Størrelsen afhænger af din skatteindkomst. Du skal henvende dig i Borgerservice på Albertslund Bibliotek for at søge boligsikring. Det skader ikke at spørge, og mange nye beboere i Morbær­haven er berettigede til boligsikring. Boligsikring kan også søges online på borger.dk