Ingen Internet

Hjælp til internettet
Bemærk at Morbærhavens Netværksgruppe medlemmer er frivillige, og varetager KUN support til og med internetudtaget i lejligheden. Fejl på dit eget udstyr, såsom computer, router, switch, kabler o. lign. der er tilsluttet i din lejlighed IKKE supporteres af Netværksgruppen. Hjælp til disse produkter, henvises til produktmanualen, producenten og/eller sælger.

Bemærk endvidere, at boligselskabet afbryder for internet forbindelsen, hvis du skylder husleje. Du vil så blive mødt af en særlig informationsside i din browser, som fortæller dig, hvad du skal gøre for at få internet igen.

De på gældende tid valgte systemadministratorer i Netværksgruppen, kan til enhver tid, i så fald at vedtægterne for brugen af internettet overtrædes, lukke for internet forbindelsen.  I så fald vil du modtage en skrivelse herom.

Mit internet virker ikke, hvad kan jeg gøre?
Hvis dit internet ikke virker, er der flere ting du kan prøve først:
  • Kontroller at alt udstyr har strøm tilsluttet og at internet kablerne ikke er beskadiget, samt at de er korrekt tilsluttet i alle ender, herunder at kablet også er tilsluttet det aktive internet udtag i radiatorbænken.
  • Prøv at genstarte din router og andet udstyr tilsluttet hertil (Sluk helt for strømmen og vent i ét minut, før det sættes til igen).
  • Prøv at tilslutte en computer udenom routeren, direkte til internetudtaget med kabel, for at se om internettet virker. (Prøv evt. med et andet netværks kabel, for at udelukke fejl i det første).
  • Dit internet kan være blevet lukket grundet restance.

Virker det forsat ikke, bør du kontakte Netværksgruppen i en besked til os via mail på help@aub.dk eller på FacebookHusk at opgive din adresse (gangnummer og bogstav) ved henvendelse.

Mit internet er langsomt, hvad kan jeg gøre?
Der kan være flere årsager til at du oplever en lavere hastighed end hvad du forventer. I visse perioder kan nettet være belastet, specielt i aftentimerne. Da forbindelsen leveres til internetudtaget på din adresse, garanterer vi ikke for tab af hastighed i forbindelse med brug af andet udstyr såsom trådløs router osv.

Nogle steps der kan afhjælpe problemet med hastigheden, som du selv kan prøve:

  • Start med at prøve og genstarte din router og andet udstyr tilsluttet hertil (Sluk helt for strømmen og vent i ét minut, før det sættes til igen).
  • Kontroller at internetkablerne ikke er beskadiget, og at de er korrekt tilsluttet i alle ender.
  • Prøv at tilslutte en computer udenom routeren, direkte til internetudtaget med kabel, for at se om internettet virker.
  • Kontroller at din computer har de seneste opdateringer og den seneste netværkskort driver installeret.

Hvis ovenstående ikke har hjulpet på problemet, anbefaler vi at du foretager flere hastighedsmålinger fordelt over døgnet, f.eks. morgen, middag og aften over 2-3 dage, da det giver os en større mulighed for at hjælpe dig med at finde årsagen. Foretag din hastighedsmåling fra din computer udenom routeren, forbundet internetudtaget på www.speedtest.net Gem derefter et screenshot af hvert resultat med dato og tidspunkt til os.

Du sender dine hastighedsmålinger til Netværksgruppen efter 2-3 dage i en besked til os på Facebook eller via mail til help@aub.dk. Husk at opgive din adresse (gangnummer og bogstav) ved henvendelse.

Internetudtaget på 1. sal i en 1½-værelses lejlighed virker ikke?
Da der kun er ét internetudtag i hver lejlighed, er det internet udtagetNet_Radiatorbænk i stuen som er aktivt. Du kan, ved at fiske det internet kabel der ligger nede i radiatorbænken op og sætte i internetudtaget i stuen. Derved flyttes udtaget til 1. sal. (se illustrationen)

Ønsker du både internet udtag i stuen og på 1. sal kan en internet router tilsluttes i stuen, og kablet til førstesalen tilsluttes i routerens ene Ethernet/LAN port.

Internetudtaget i stuen i en 2-værelses lejlighed virker ikke?
Da der kun er ét internetudtag i hver lejlighed, er det internet  udtagetNet_Radiatorbænk i værelset som er aktivt. Du kan, ved at fiske det internet kabel der ligger nede i radiatorbænken op og sætte i internetudtaget i stuen. Derved flyttes udtaget til stuen. (se illustrationen)

Ønsker du både internetudtag i soveværelset og i stuen, kan en internet router tilsluttes i soveværelset og kablet til stuen tilsluttes i routerens ene Ethernet/LAN port.